Smartwatch til børn: Sådan vælger du den helt rigtige model til dit barn

Smartwatches til børn er en god idé, hvis du gerne vil vide, hvor dit barn er, når han eller hun er uden for hjemmet. Samtidig giver det dig mulighed for at kontakte barnet, hvilket også kan være praktisk. Se her, hvordan du vælger det rigtige – og hvorfor du bør overveje et smartwatch til dit barn.

Derfor bør du købe et smartwatch til dit barn

Et smartwatch til børn er en god måde at give dit barn en følelse af frihed og selvstændighed, samtidig med at du som forælder stadig kan holde øje med, hvor han eller hun er henne. Det giver dit barn en følelse af at være en del af de voksnes verden – og dét kan være med til at at øge deres selvtillid og ansvarlighed, hvilket er værd at have med i dine overvejelser.

Smartwatches til børn er samtidig en god måde at holde kontakten med dit barn på, når han eller hun er ude af huset eller i skole. De fleste smartwatches har en GPS-tracker, så du som forælder kan se, hvor dit barn befinder sig, samt en funktion til at ringe eller sende beskeder. Det giver dig ro i sindet, da du er sikker på, at deres barn er i sikkerhed.

Mange børn bruger desuden for meget tid på deres smartphones, og det kan have en negativ indvirkning på koncentrationsevnen og døgnrytmen. Smartwatches kan hjælpe med at begrænse dit barns brug af andre enheder ved at give ham eller hende adgang til de apps, som faktisk er relevante i hverdagen – og nogle ure kan endda indstille en tidsbegrænsning de forskellige apps.

Overvej følgende kriterier

Et smartwatch er ikke kun noget, der hører til på håndleddet af voksne. Det er også praktisk at udstyre dit barn med et smartwatch. På den måde kan du altid følge med i, hvor dit barn er, ligesom du også vil få mulighed for at sende beskeder og lignende, hvilket kan være praktisk i mange tilfælde. Det kræver dog, at du vælger det rigtige smartwatch.

Når du vælger smartwatch til dit barn, så er der en række overvejelser, du bør gøre dig, så du er sikker på, at du ikke ender med ét, der i sidste ende ikke indfrier dine forventninger eller opfylder de krav, du har. Eksempelvis er det praktisk, at uret er udstyret med en GPS-tracker, hvis du vil kunne holde øje med, hvor dit barn opholder sig.

Overvej følgende før køb af smartwatch til børn:

  • Sikkerhed: Sørg for, at uret har en GPS-tracker, så du kan holde øje med, hvor dit barn opholder sig. Det bør samtidig have en funktion, så dit barn har mulighed for at ringe til dig, hvis der opstår en nødsituation. Det kan eksempelvis være via en genvejsfunktion.
  • Batteritid: Det er vigtigt, at dit barns smartwatch ikke pludselig løber tør for strøm, for så kan du hverken komme i kontakt med barnet eller finde ud af, hvor han eller hun opholder sig. Sørg derfor for, at uret har en god batteritid, så det ikke skal oplades alt for ofte.
  • Brugervenlighed: Uret bør være nemt at betjene, så dit barn kan bruge det, uden du behøver at være i nærheden. Derfor er det også en klar fordel, hvis du vælger et smartwatch med en dansk brugerflade – eller endda en model, der er udviklet specifikt til børn.
  • Indholdsbegrænsning: Sørg for, at uret har en funktion, der kan begrænse adgang til bestemte apps og indhold. Samtidig bør du være opmærksom på, at dit barn ikke er logget ind på App Store eller Google Play med din konto, så det er muligt at foretage køb.
  • Kvalitet og modstandsdygtighed: Børn er ofte hårde ved deres ting, så derfor er det en god idé at vælge et robust ur, der kan tåle slag og stød. Samtidig bør du være opmærksom på, hvor vand- og støvafvisende uret er, så det ikke går i stykker, når barnet leger.

Udover ovenstående punkter er det naturligvis væsentligt, at du vælger et ur, som er behageligt at have på i mange timer ad gangen, ligesom det skal fås til en fornuftig prisklasse. Børn har sjældent brug for alle de funktioner, som eksempelvis et Apple Smart Watch har, og derfor kan du spare mange penge ved at købe en billigere og simplere model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like