Studiecomputer: Sådan vælger du den rigtige bærbare computer til studiet

Studiecomputer
Herunder finder du en guide til, hvordan du vælger den rigtige studiecomputer.
Skal du bruge en bærbar på dit studie, er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Hvis du er i tvivl om, hvilken bærbar computer du skal vælge, får du her en guide til, hvad du skal være opmærksom på.

Når du skal vælge en bærbar computer til studier, skal du afveje tre ting: Ydelse, bærbarhed og pris. En bærbar computer med høj ydeevne er vigtig, hvis du vil lave multimedier eller spil på din bærbare computer. Men det er også den mindst bærbare.

Hvis bærbarhed er vigtigere for dig end ydeevne, skal du huske på, at selv med en ultraportabel bærbar computer skal du sandsynligvis have en oplader med dig hele tiden, fordi batterikapaciteten er mindre end ved normale bærbare computere.

Hvis du er i tvivl om, hvilken bærbar computer du skal vælge til studieformål, har vi styr på det. I denne artikel guider vi dig i de rigtige retninger, så du kan finde den perfekte bærbare computer til dine behov.

Hvor meget må din studiecomputer koste?

Først og fremmest skal du fastsætte et budget. Det er det vigtigste skridt i valget af bærbar computer, fordi det vil indsnævre dine muligheder, og du vil kunne fokusere på bærbare computere, der passer til dit budget, uden at spilde tid på at undersøge andre modeller, der er for dyre for dig.

I gennemsnit ligger priserne på nye bærbare computere fra 2.500 kr. til 20.000+ kr. Men husk på: billigt er ikke altid ensbetydende med kvalitet! Hvis du har et begrænset budget og vælger en rigtig billig bærbar computer med dårlig ydelse og dårlig skærmopløsning, kan det faktisk blive til en stor hovedpine.

Hvis du derimod bruger nok penge på at købe en dyr bærbar computer med høj ydeevne, så behøver du ikke at opgradere din bærbare computer i den nærmeste fremtid, fordi den vil holde i årevis. Så igen: Gå ikke for billigt.

Hvad skal din nye studiecomputer bruges til?

En anden vigtig ting, du skal overveje, når du vælger en bærbar computer, er det tilsigtede formål. Hvis du primært vil bruge den til skolearbejde, f.eks. til at skrive opgaver og præsentationer eller studere med bøger og PDF-filer, vil en gennemsnitlig bærbar computer være tilstrækkelig.

Hvis du også skal lave noget multimediearbejde med fotos og videoer, så gå efter en multimedieorienteret bærbar computer, der har en god skærm og processor, så du kan lave grundlæggende foto- og videoredigering uden nogen form for problemer. Hvis du har brug for en bærbar computer primært til at spille spil, anbefaler vi, at du kigger på bærbare computere i vores Gaming-sektion .

Hvis du derimod har brug for din computer til andet end skolearbejde, f.eks. til at surfe på nettet eller se film, skal du gå efter en bærbar computer med en kraftig ydeevne for at kunne gøre alt dette uden forsinkelser. Bemærk, at bærbare computere rettet mod gamere normalt koster omkring 10.000 kr. og opefter, afhængigt af model og funktioner, som den tilbyder.

Er skærmen vigtig på en studiecomputer?

Det næste skridt er at vælge mellem en ekstern skærm eller kun en bærbar skærm (en “laptop”). Hvis du planlægger at bruge din bærbare computer mest, når den er tilsluttet en ekstern skærm, giver det ikke meget mening at købe en med indbygget skærm, da de som regel er af dårlig kvalitet sammenlignet med eksterne skærme.

Så medmindre du specifikt ønsker eller har brug for en indbygget skærm, skal du huske på, at du altid kan tilslutte en ekstern skærm, hvis det bliver nødvendigt senere ved hjælp af en dockingstation eller en anden ekstern skærmtilslutning.

Hvilket styresystem foretrækker du?

En anden ting, du skal overveje, er operativsystemet (OS). Windows OS er normalt dyrere end Linux OS , men det er også det mest populære OS og har derfor mange programmer og spil til rådighed til det, især professionelle programmer og spil, som du måske har brug for på universitetet eller på arbejdet.

Linux OS på den anden side er gratis og open source, hvilket betyder, at alle kan redigere og forbedre det. Det bruges hovedsageligt af programmører og udviklere på grund af dets stabilitet, hastighed, ydeevne, sikkerhed ,og kompatibilitet med forskellige hardwarekomponenter. Som en ulempe finder mange mennesker dog Linux OS sværere at bruge, da der ikke følger nogen officiel support med, selv om der er masser af fora online, hvor du kan få hjælp til Linux OS-relaterede problemer.

Men hvis du er ny til computere eller bare ikke ønsker at bekymre dig om Linux OS , så er Windows sandsynligvis det bedste valg for dig, da det er kompatibelt med de fleste programmer og spil på markedet i dag. Hvis du allerede har Microsoft Office installeret på din bærbare Windows-bærbar computer, skal du vælge en bærbar computer, der leveres forudindlæst med Windows, så du kan fortsætte med at bruge Office uden problemer.

Hvilken processor skal din studiecomputer have?

Endelig skal du overveje at vælge mellem to hovedtyper af processorer: Intel Core i3, i5 eller i7 (modeller i den lavere ende) eller en AMD A-serie-processor (modeller i den højere ende). Intel Core CPU’er er bedre med hensyn til processorkraft til bærbare computere sammenlignet med AMD CPU’er, som er bedre til multitasking og håndtering af spil i den højere ende. Hvis du skal lave meget multitasking eller spil, vil en AMD A-serie processor fungere meget bedre sammenlignet med Intel Core CPU’er.

Hvis du på den anden side ikke har planer om at bruge din bærbare computer til spil eller high-end multimediearbejde som videoredigering osv., så vælg en Intel Core i3/i5/i7 CPU, da de tilbyder god ydeevne til en mere overkommelig pris sammenlignet med AMD A-serie CPU’er, der har en meget højere behandlingshastighed, men en højere pris.

Husk også på, at bærbare computere med en Intel Core i7 CPU har 4 kerner, mens bærbare computere med modeller i den lavere ende har 2 kerner. Det betyder, at i7-CPU’erne er mere kraftfulde end de andre modeller, hvilket kan være en fordel, hvis du planlægger at multitaske eller udføre andet multimediearbejde i den høje ende.

Hvilket mærke skal din studiecomputer være?

Når det kommer til bærbare computere, er der en hel del muligheder derude. Du kan også prøve at tjekke Dell, HP, Asus ,Lenovo, Toshiba, Samsung, Apple (Macbooks) osv., men vores bedste råd er at vælge et firma, der tilbyder god kundeservice og support, da de fleste af dem tilbyder mindst 1 års garanti . Hvis det er muligt er det altid rart at købe fra en butik hvor du har adgang til en god kundeservice efter salget, bare hvis noget går galt.

Med hensyn til mærker anbefaler vi at gå med Apple, Dell, Asus, Lenovo, HP eller Toshiba, da de er kendt for at levere studiecomputere af høj kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs artikel

Guide: Sådan vælger du de rigtige højttalere til dit gaming-setup

Hvis du går op i gaming, så bruger du formentlig et headset til at game med. Det larmer mindre for de andre i husstanden, og det giver dig en god gamingoplevelse. Du kan dog også overveje at udskifte dem med et par større højttalere, hvis du vil tage dit setup til nye dimensioner. Læs mere her.
Læs artikel
Læs artikel

Smartwatch til børn: Sådan vælger du den helt rigtige model til dit barn

Smartwatches til børn er en god idé, hvis du gerne vil vide, hvor dit barn er, når han eller hun er uden for hjemmet. Samtidig giver det dig mulighed for at kontakte barnet, hvilket også kan være praktisk. Se her, hvordan du vælger det rigtige – og hvorfor du bør overveje et smartwatch til dit barn.
Læs artikel