Købsguide: Sådan finder du et tv, der matcher dit specifikke behov

Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du vælger det rigtige fjernsyn.
Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du vælger det rigtige fjernsyn.
Er du i tvivl om, hvilket fjernsyn du skal vælge? Der er en række minimumskrav, som altid bør være opfyldt, og ellers handler det om at vælge en model, der matcher dine præferencer. Bliv klogere på, hvordan du vælger det rigtige fjernsyn, herunder.

I takt med at tv’erne bliver større, fladere og skarpere, bliver det stadig sværere at finde det perfekte tv til dine behov. Denne artikel har til formål at hjælpe dig med at finde det rigtige tv ved at give dig tips om, hvordan du skal indrette dit miljø, hvilke spørgsmål du skal stille dig selv, før du foretager et køb, hvilke specifikationer der er vigtige og ikke mindst; budgettering.

Denne vejledning er opdelt i fire dele: seeren (dig), indretning af dit miljø, opstilling af en liste over tv’er og overvejelser i forbindelse med købet (budgettering). Den sidste del af denne vejledning indeholder eksempler på specifikationer, der kan være relevante afhængigt af dine seervaner/krav. Husk på, at alle specifikationsark kan bruges til underholdningsformål, men ikke alle specifikationsark er udelukkende rettet mod underholdningsformål.

Hvad er dine præferencer?

Når du går ind i en butik for at købe et nyt tv, er det let at blive distraheret af de store tal. Det er også let at træffe en impulsiv beslutning om, hvilket tv der passer til dine behov, men det er vigtigt ikke kun at overveje specifikationsbladet, men også dine egne underholdningsvaner. Hvis du kan lide at se genudsendelser af “Venner” eller andre serier, der ikke har mange specielle effekter, så har du ikke brug for et UHD 4K-tv, men hvis du derimod regelmæssigt ser spektakler, hvor der sker meget, så vil du måske gerne have en skærm, der kan håndtere meget hurtige bevægelser og har lav input lag.

Hvis du bor i en boligblok, kan nære naboer være mere et problem end skærmstørrelsen. Hvis du kun ser film en gang imellem og leder efter et billigt tv, så sæt et overkommeligt 40-50″ i dit værelse, men husk at holde det på et fornuftigt niveau, når andre mennesker sandsynligvis er i nærheden. Du ønsker sikkert ikke, at de skal klage over høj lydstyrke eller bas, så sørg for, at der ikke er for meget af hverken det ene eller det andet.

Måske kan du lide at spille, hvis det er tilfældet, så tjek vores dedikerede artikel om, hvordan du vælger et tv til gaming . Når det er sagt; Lad os gå videre til del 1: opsætning af dit miljø.

Opsætning af dit seermiljø

Hvis du ser film med undertekster, så er der gode chancer for, at bevægelsesblus og input lag ikke vil være så vigtigt (ikke at sige, at de er uvæsentlige) og omvendt, hvis du kan lide at se sport, så vil du sandsynligvis have en høj opdateringshastighed.

Om din belysning er lys eller svag vil også have en indflydelse på hvad der vil være bedst til dine behov, hvis det er mørkt så bliver kontrasten vigtigere og lysstyrken mindre vigtig, det modsatte er tilfældet med lyst lys. Hvis dit seerlokale har vinduer på begge sider af dit tv-apparat, skal du overveje, hvor sollyset vil falde på forskellige tidspunkter af dagen, fordi det kan påvirke, hvor godt du ser skygger (f.eks.), især på reflekterende overflader som blanke skærme.

De omgivelser, du vælger at købe dit tv i, kan måske forudsige, hvilket tv du skal købe, men hvis der er flere personer, der bruger tv’et (f.eks. i et familieværelse), er det måske ikke muligt at opnå det, som alle ønsker. Der er flere måder, du kan indgå kompromiser på, men det vigtigste er at holde det fair for alle involverede.

Udarbejdelse af en liste og overvejelse af din indkøbsliste

Som nævnt i indledningen svarer det, du ønsker dig af dit tv, måske ikke til det, andre ønsker sig, så det er vigtigt at overveje dette, inden du foretager et køb, for tv’er er ikke billige, og der er ingen grund til at bruge 12.000 kr. på noget, der ikke er 12.000 kr. værd.

Her er nogle overvejelser: Dine tv-vaner/krav (f.eks. sport, spil osv.) Lysforhold i dit rum (lyst eller svagt) Størrelsen på det tv, du leder efter Prisinterval Antal personer, der skal se med Hvem skal se med? (børn, teenagere eller voksne) Hvor stort er dit nuværende tv? Hvad skal denne nye skærm erstatte?

Specifikationer og behov

I denne del af guiden vil vi fokusere på specifikationer og anmeldelser. Det er nemt at komme til at sidde fast i en rutine, når du går ind i en butik, fordi der er så mange tv’er at kigge på, og de fleste mennesker, der ikke har købt et tv før, har tendens til at købe det første, de ser, uden at vide noget om dem, eller hvad der gør dem forskellige.

I dag er det virkelig vigtigt for dig at lave din egen research, hvis du ikke ønsker at blive udnyttet af forhandlere, der måske forsøger at sælge dig noget, der ikke er det rigtige for dig. De fleste specifikationsblade burde indeholde alt, hvad du har brug for at vide, men der kan være nogle få specifikationer, som du ikke aner, hvad de betyder.

Der er ikke nogen præcis måde, hvorpå du kan beslutte, hvilket tv der er det rigtige for dig, fordi alle har forskellige prioriteter (og behov), men det bedste du kan gøre er at forstå, hvorfor tv’er er specificeret på bestemte måder, og når du har gjort det, kan du vælge dine fem bedste og tjekke dem på Amazon eller hos en anden forhandler, der fører de samme produkter.

Her er en hurtig tjekliste:

Minimum/anbefalede krav: 1080p (1920×1080) Processor (CPU): De fleste tv’er kører med mellem 2 og 3 GHz, men det kan være vigtigere for nogle mennesker at få en processor med lav latenstid end en med høje tal for GHz. 1 GB RAM: Dette vil gøre det muligt for programmer som Netflix og andre lignende streamingtjenester at køre problemfrit.

Hukommelse: De fleste HDTV’er giver dig mulighed for at gemme oplysninger såsom billeder og videoer (eller lydfiler), men hvis du leder efter et Smart TV, er mængden af lagerplads måske mindre vigtig, fordi de normalt leveres med USB-porte, så du kan gemme ting direkte på TV’et.

Input/output (I/O): Dette er normalt hvor mange HDMI-stik, USB-porte og SD-kortpladser, som dit nye tv har, da disse er meget vigtige for de fleste, der køber tv i dag.

Skærmstørrelse: Generelt gælder det, at jo større skærmen er, jo dyrere bliver den, så det er nok bedst ikke at vælge for stor, medmindre du vil have, at alle klager over nakkesmerter efter 10 minutter.

Opdateringshastighed: Dette er generelt antallet af billeder, der vises hvert sekund, og det måles i hertz (Hz). Jo højere dette tal er, jo bedre er billedet normalt, så hvis du virkelig går op i kvalitet, skal du vælge så højt som muligt. Der er andre aspekter, der kan være værd at kigge på, men du bør fokusere på disse først, før du tjekker op på noget andet.

Hvis du går videre til anmeldelser og testimonials, kan disse ofte fortælle dig, hvad folk kunne lide og ikke lide om et produkt, og for at være ærlig er der ikke meget mening med at bekymre sig om alting, før du har læst op på disse, fordi de vil vise dig reelle erfaringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like